Portal om og over behandlingstilbud i Danmark

Personlig skønhed og velvære

Nydelse og forskønnelse

Makeup

Ansigtsbehandlinger   |   Vipper & Bryn   |   Makeup   |   Hårfjerning   |   Manicure & pedicure  |   Massage

MAKEUP

Kosmetik
Kosmetik, sminke eller makeup er en række produkter som tilføres hud, øjenbryn, hår og negle med det formål at pleje kroppen og forbedre en persons udseende.

Kosmetik omfatter forskellige produkttyper, blandt andet cremer, pudder og læbestift.

Permanent makeup

Permanent makeup også kaldet mikropigmentering, er en løsning for kvinder der ønsker et flot udseende 24 timer i døgnet. Og er en metode, der afhængig af hudens hudtype og tilstand, holder i ca. 2-5 år.

Permanent makeup findes både til:

Bryn
Hvis brynene er for korte, for smalle eller for lyse giver permanent makeup mulighed for korrektion. Brynene synes tættere og der kompenseres for manglende hår.

Når der bliver udført permanent makeup på bryn tegner man først en form som kunden skal godkende. Derefter tilføres huden farve med en specialtilpasset pen. 

Man kan enten lave skygge eller hårpåtegning eller en kombination af de to teknikker.

Læber
En meget lille mund kan blive optisk forstørret og udviskede læbekonturer vil med permanent makeup kunne genoprettes og forskønnes.

Ved udførelse af permanent makeup på læber tegner man først en form som kunden skal godkende. Ujævnheder i læbekonturen rettes op, sådan at man får et symmetrisk og harmonisk resultat.

Derefter tilføres huden farve. Man toner farve ind på læben for at få et mere naturligt resultat. Ønsker man mere spil i farven eller optisk mere volumen på læberne, kan man også få tredimensionel lip-liner, hvor man arbejder med flere farver på én gang.

Eyeliner
Med en tynd streg kan vipperanden gøres tættere og øjets facon bliver smukt fremhævet.
Med en lidt tykkere øjenlågstreg kan brugen af eyeliner helt erstattes.

Ved permanent makeup om øjnene, lægges farve langs vippekanten. Ønsker man det, kan man lægge eyelinerlinjen kun oppe eller kun nede.

For bedst resultat anbefales der at lægge permanent makeup på vippekanten både oppe og nede.

Skønhedspletter
Ved permanent makeup af skønhedspletter tegner man op med en specialblyant der, hvor kunden ønsker den. Derefter tilføres farven til huden med den specialtilpassede pen.

Man behandler ikke oveni rigtige skønhedspletter.

KOSMETIKKENS HISTORIE

Oldtiden
Kosmetikkens historie kan spores helt tilbage til oldtidens Egypten, Assyrien, Persien og Indien, hvor man har fundet paletter med rester af datidens øjenmakeup. 

Her brugte både mænd og kvinder kosmetik i form af cremer, øjenmakeup og parfumer.

Hos flere stammefolk var brugen af makeup særdeles udpræget. Her markerede man sin sociale status via kropsdekorationer og ansigtsmaling. Brugen af makeup forelå for det meste de højest socialt stillede.

Kosmetikkens historie er præget af ikke mindst de æstetiske normer, men også kulturelle og religiøse aspekter har haft stor betydning for brugen af makeup op gennem tiden.

Kristendom
I de tidlige kristne samfund fik kirkens forbud mod makeup stor betydning: Denne mente at man ikke kunne forbedre Guds skaberværk, og dette betød at mange helt droppede at bruge makeup, eller i flere kvinders tilfælde, at makeuppen blev lagt i en mere afdæmpet form.

Renæssancen
Under renæssancen, vendtes det hele dog på hovedet, og det blev yderste mode med ansigtsmaling, den giftige blyhvidt og rouge havde sit indtog indtil 1700-tallets slutning.

1800-tallet
I 1800-tallet blev det igen anset for moralsk forkasteligt at bruge makeup. Dette var et resultat på renæssancens overdrevne forbrug af kosmetik.

Ansigtet derimod skulle være nøgent og naturligt, denne holdning ændrede sig dog også i slutningen af 1800-tallet, hvor det blev acceptabelt for kvinder at bære en let rispudder og rouge.

1900-tallet
I 1900-tallet åbnedes den første skønhedsklinik af Helena Rubinstein i London.